Strona główna Aktualności Nabór na stanowisko kierownika Wspólnego Sekretariatu Technicznego Programu Polska-Słowacja

2017-07-06

Uprzejmie informujemy, że do dnia 6 sierpnia 2017 r. trwa nabór na stanowisko kierownika Wspólnego Sekretariatu Technicznego Programu Współpracy Transgranicznej Polska-Słowacja (WST) z siedzibą w Krakowie.
Głównym celem Programu jest realizacja trzech istotnych wyzwań obszaru pogranicza polsko-słowackiego:
  • ochrona, wzmocnienie i rozwój głównego potencjału obszaru, tj. dziedzictwa naturalnego i kulturowego;
  • usprawnienie infrastruktury transportowej;
  • rozwój edukacji, głównie na poziomie kształcenia zawodowego, a także zwiększania możliwości uczenia się przez całe życie w celu wykorzystania zasobów obszaru.

Program finansowany jest ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego. Wszystkie dofinansowywane projekty realizowane są w partnerstwie polsko-słowackim.

WST jest odpowiedzialny za codzienne wdrażanie programu, prowadzenie działań informacyjno-promocyjnych, w tym szkoleń dla wnioskodawców i beneficjentów, a także monitorowanie realizacji projektów i monitorowanie osiągania celów Programu. WST wspiera działania polskiej Instytucji Zarządzającej, słowackiej Instytucji Krajowej oraz pełni funkcję sekretariatu Komitetu Monitorującego Programu. WST zatrudnia personel polski i słowacki.

Idealny kandydat na ww. stanowisko powinien charakteryzować się entuzjazmem, otwartością oraz interesować się pracą w międzynarodowym środowisku. Powinien posiadać umiejętność dobrej organizacji pracy, zarządzania zespołem, dobrej komunikacji, a także być zorientowanym na wysoką jakość pracy i terminowość. Wymagana jest także umiejętność identyfikacji problemów i zagrożeń oraz proponowania rozwiązań i uproszczeń w ramach międzynarodowych procedur administracyjnych związanych z zarządzaniem projektami i programami. Szczegółowe wymagania oraz charakterystyka stanowiska pracy znajduje się na stronie Centrum Projektów Europejskich, w którym zlokalizowany jest Wspólny Sekretariat Techniczny - link https://www.cpe.gov.pl/101,krakow

Aplikacje w języku angielskim, zawierające wszystkie wymagane dokumenty i oznaczone numerem referencyjnym, należy przesłać do dnia 6 sierpnia 2017 r. pocztą elektroniczną na następujące adresy: rekrutacja@cpe.gov.pl, sekretariatDWT@mr.gov.pl, peter.balun@land.gov.sk.

Zobacz inne
Wieczór z filmem Tomasza Magierskiego pt. "Przemyśl. Złamane marzenia"
2023-01-10
W dniu 9 stycznia 2023 r. o godz. 18:00 w Transgranicznym Centrum Euroregionu „Tatry” odbył się pokaz filmu pt. „Przemyśl. Złamane marzenia” w reż. Tomasza Magierskiego.
Pokaz filmu pt. "Przemyśl. Złamane marzenia" w reż. Tomasza Magierskiego
2022-12-29
Zapraszamy na projekcję filmu dokumentalnego pt."Przemyśl. Złamane marzenia" oraz kameralne spotkanie z reżyserem Tomaszem Magierskim,
2022-12-19
Konsulat Generalny Republiki Słowackiej w Krakowie obchodzi 20-lecie działalności.
2022-12-19
Uroczystości połączone z występem zespołu LÚČNICA oraz wernisażem wystawy pt. „100 lat dyplomacji” odbyły się w dniu 15 grudnia 2022 r. w Międzynarodowym Centrum Kultury w Krakowie.
Forum Gospodarcze 2022 w Tarnowie
2022-12-01
Forum Gospodarcze 2022 odbyło się w dniach 28-29 listopada 2022 r. w Zespole Szkół Muzycznych w Tarnowie.