Strona główna Aktualności Nabór na stanowisko kierownika Wspólnego Sekretariatu Technicznego Programu Polska-Słowacja

2017-07-06

Uprzejmie informujemy, że do dnia 6 sierpnia 2017 r. trwa nabór na stanowisko kierownika Wspólnego Sekretariatu Technicznego Programu Współpracy Transgranicznej Polska-Słowacja (WST) z siedzibą w Krakowie.
Głównym celem Programu jest realizacja trzech istotnych wyzwań obszaru pogranicza polsko-słowackiego:
  • ochrona, wzmocnienie i rozwój głównego potencjału obszaru, tj. dziedzictwa naturalnego i kulturowego;
  • usprawnienie infrastruktury transportowej;
  • rozwój edukacji, głównie na poziomie kształcenia zawodowego, a także zwiększania możliwości uczenia się przez całe życie w celu wykorzystania zasobów obszaru.

Program finansowany jest ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego. Wszystkie dofinansowywane projekty realizowane są w partnerstwie polsko-słowackim.

WST jest odpowiedzialny za codzienne wdrażanie programu, prowadzenie działań informacyjno-promocyjnych, w tym szkoleń dla wnioskodawców i beneficjentów, a także monitorowanie realizacji projektów i monitorowanie osiągania celów Programu. WST wspiera działania polskiej Instytucji Zarządzającej, słowackiej Instytucji Krajowej oraz pełni funkcję sekretariatu Komitetu Monitorującego Programu. WST zatrudnia personel polski i słowacki.

Idealny kandydat na ww. stanowisko powinien charakteryzować się entuzjazmem, otwartością oraz interesować się pracą w międzynarodowym środowisku. Powinien posiadać umiejętność dobrej organizacji pracy, zarządzania zespołem, dobrej komunikacji, a także być zorientowanym na wysoką jakość pracy i terminowość. Wymagana jest także umiejętność identyfikacji problemów i zagrożeń oraz proponowania rozwiązań i uproszczeń w ramach międzynarodowych procedur administracyjnych związanych z zarządzaniem projektami i programami. Szczegółowe wymagania oraz charakterystyka stanowiska pracy znajduje się na stronie Centrum Projektów Europejskich, w którym zlokalizowany jest Wspólny Sekretariat Techniczny - link https://www.cpe.gov.pl/101,krakow

Aplikacje w języku angielskim, zawierające wszystkie wymagane dokumenty i oznaczone numerem referencyjnym, należy przesłać do dnia 6 sierpnia 2017 r. pocztą elektroniczną na następujące adresy: rekrutacja@cpe.gov.pl, sekretariatDWT@mr.gov.pl, peter.balun@land.gov.sk.

Zobacz inne
Zmarł były wieloletni Burmistrz Miasta Nowego Targu Marek Fryźlewicz
2020-05-13
Z żalem i smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci byłego wieloletniego Burmistrza Miasta Nowego Targu Marka Fryźlewicza.
Praca Biura Związku Euroregion "Tatry" od maja 2020 r.
2020-05-04
Uprzejmie informujemy, że od początku maja 2020 r. biuro Euroregionu "Tatry" przy ul. Sobieskiego 2 w Nowym Targu czynne jest od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 16:00.

Z głębokim żalem i smutkiem zawiadamiamy, że zmarła Ś.P. Wanda Nowak, żona wieloletniego Dyrektora Biura Zwiazku Euroregion "Tatry" Antoniego Nowaka.
2020-03-30
Z głębokim żalem i smutkiem zawiadamiamy, że zmarła Ś.P. Wanda Nowak, żona wieloletniego Dyrektora Biura Zwiazku Euroregion "Tatry" Antoniego Nowaka.
XXVI Kongres Związku Euroregion "Tatry" odwołany
2020-03-16
Z uwagi na wprowadzony w kraju stan zagrożenia epidemiologicznego, XXVI Kongres Związku Euroregion „Tatry” zaplanowany na dzień 02.04.2020 r. w Suchej Beskidzkiej zostaje odwołany.