Strona główna Aktualności Nabór na stanowisko kierownika Wspólnego Sekretariatu Technicznego Programu Polska-Słowacja

2017-07-06

Uprzejmie informujemy, że do dnia 6 sierpnia 2017 r. trwa nabór na stanowisko kierownika Wspólnego Sekretariatu Technicznego Programu Współpracy Transgranicznej Polska-Słowacja (WST) z siedzibą w Krakowie.
Głównym celem Programu jest realizacja trzech istotnych wyzwań obszaru pogranicza polsko-słowackiego:
  • ochrona, wzmocnienie i rozwój głównego potencjału obszaru, tj. dziedzictwa naturalnego i kulturowego;
  • usprawnienie infrastruktury transportowej;
  • rozwój edukacji, głównie na poziomie kształcenia zawodowego, a także zwiększania możliwości uczenia się przez całe życie w celu wykorzystania zasobów obszaru.

Program finansowany jest ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego. Wszystkie dofinansowywane projekty realizowane są w partnerstwie polsko-słowackim.

WST jest odpowiedzialny za codzienne wdrażanie programu, prowadzenie działań informacyjno-promocyjnych, w tym szkoleń dla wnioskodawców i beneficjentów, a także monitorowanie realizacji projektów i monitorowanie osiągania celów Programu. WST wspiera działania polskiej Instytucji Zarządzającej, słowackiej Instytucji Krajowej oraz pełni funkcję sekretariatu Komitetu Monitorującego Programu. WST zatrudnia personel polski i słowacki.

Idealny kandydat na ww. stanowisko powinien charakteryzować się entuzjazmem, otwartością oraz interesować się pracą w międzynarodowym środowisku. Powinien posiadać umiejętność dobrej organizacji pracy, zarządzania zespołem, dobrej komunikacji, a także być zorientowanym na wysoką jakość pracy i terminowość. Wymagana jest także umiejętność identyfikacji problemów i zagrożeń oraz proponowania rozwiązań i uproszczeń w ramach międzynarodowych procedur administracyjnych związanych z zarządzaniem projektami i programami. Szczegółowe wymagania oraz charakterystyka stanowiska pracy znajduje się na stronie Centrum Projektów Europejskich, w którym zlokalizowany jest Wspólny Sekretariat Techniczny - link https://www.cpe.gov.pl/101,krakow

Aplikacje w języku angielskim, zawierające wszystkie wymagane dokumenty i oznaczone numerem referencyjnym, należy przesłać do dnia 6 sierpnia 2017 r. pocztą elektroniczną na następujące adresy: rekrutacja@cpe.gov.pl, sekretariatDWT@mr.gov.pl, peter.balun@land.gov.sk.

Zobacz inne
Obrady XXVIII Kongresu Związku Euroregion "Tatry"
2022-09-28
W dniu 27 września 2022 r. w Limanowskim Domu Kultury w Limanowej odbył się XXVIII Kongres Związku Euroregion "Tatry".
XXVIII Kongres Związku Euroregion "Tatry"
2022-09-14
W dniu 27 września 2022 r. w Limanowskim Domu Kulury w Limanowej odbędzie się XXVIII Kongres Związku Euroregion "Tatry"
IV Salon Przemysłu Turystycznego. Warto szukać dobrego partnerstwa, by turystyka się rozwijała.
2022-09-14
Co leży u podstaw budowania partnerstwa takiego, by turystyka w regionie – w Małopolsce rozwijała się? Jaką to partnerstwo odgrywa rolę i jak je pielęgnować? O tym dyskutowano między innymi podczas IV Salonu Przemysłu Turystycznego w Piwnicznej-Zdroju.
Obrady XXVI Transgranicznego Kongresu Euroregionu "Tatry"
2022-09-13
Dnia 12 września 2022 r. w miejscowości Svit na Słowacji obradował XXVI Transgraniczny Kongres Euroregionu „Tatry”.
XXVI Transgraniczny Kongres Euroregionu "Tatry"
2022-09-07
W dniu 12 wrzesnia 2022 r. w miejscowości Svit na Słowacji odbędzie się XXVI Transgraniczny Kongres Euroregionu "Tatry".