Strona główna Aktualności Nabór na stanowisko kierownika Wspólnego Sekretariatu Technicznego Programu Polska-Słowacja

2017-07-06

Uprzejmie informujemy, że do dnia 6 sierpnia 2017 r. trwa nabór na stanowisko kierownika Wspólnego Sekretariatu Technicznego Programu Współpracy Transgranicznej Polska-Słowacja (WST) z siedzibą w Krakowie.
Głównym celem Programu jest realizacja trzech istotnych wyzwań obszaru pogranicza polsko-słowackiego:
  • ochrona, wzmocnienie i rozwój głównego potencjału obszaru, tj. dziedzictwa naturalnego i kulturowego;
  • usprawnienie infrastruktury transportowej;
  • rozwój edukacji, głównie na poziomie kształcenia zawodowego, a także zwiększania możliwości uczenia się przez całe życie w celu wykorzystania zasobów obszaru.

Program finansowany jest ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego. Wszystkie dofinansowywane projekty realizowane są w partnerstwie polsko-słowackim.

WST jest odpowiedzialny za codzienne wdrażanie programu, prowadzenie działań informacyjno-promocyjnych, w tym szkoleń dla wnioskodawców i beneficjentów, a także monitorowanie realizacji projektów i monitorowanie osiągania celów Programu. WST wspiera działania polskiej Instytucji Zarządzającej, słowackiej Instytucji Krajowej oraz pełni funkcję sekretariatu Komitetu Monitorującego Programu. WST zatrudnia personel polski i słowacki.

Idealny kandydat na ww. stanowisko powinien charakteryzować się entuzjazmem, otwartością oraz interesować się pracą w międzynarodowym środowisku. Powinien posiadać umiejętność dobrej organizacji pracy, zarządzania zespołem, dobrej komunikacji, a także być zorientowanym na wysoką jakość pracy i terminowość. Wymagana jest także umiejętność identyfikacji problemów i zagrożeń oraz proponowania rozwiązań i uproszczeń w ramach międzynarodowych procedur administracyjnych związanych z zarządzaniem projektami i programami. Szczegółowe wymagania oraz charakterystyka stanowiska pracy znajduje się na stronie Centrum Projektów Europejskich, w którym zlokalizowany jest Wspólny Sekretariat Techniczny - link https://www.cpe.gov.pl/101,krakow

Aplikacje w języku angielskim, zawierające wszystkie wymagane dokumenty i oznaczone numerem referencyjnym, należy przesłać do dnia 6 sierpnia 2017 r. pocztą elektroniczną na następujące adresy: rekrutacja@cpe.gov.pl, sekretariatDWT@mr.gov.pl, peter.balun@land.gov.sk.

Zobacz inne
Spotkanie Marszałka Województwa Małopolskiego Witolda Kozłowskiego z przedstawicielami Związku Euroregion "Tatry"
2022-05-23
W dniu 20 maja 2022 r. gościliśmy w naszej siedzibie Marszałka Województwa Małopolskiego Witolda Kozłowskiego.
Konferencja pt. "Dolina Popradu - wspólna sprawa"
2022-05-18
W dniu 17 maja 2022 r. Związek Euroregion „Tatry” zorganizował kolejną konferencję prezentującą wpływ zrealizowanych wspólnych polsko-słowackich projektów z zakresu ochrony dziedzictwa kulturowego i przyrodniczego na rozwój poszczególnych regionów.
Wystawa prac plastycznych Sylwii Mensfeld - laureatki Triennale Sztuki Naiwnej i Art Brut Pogranicza Polsko-Słowackiego im. Edwarda Sutora
2022-05-16
Zapraszamy na wernisaż wystawy prac plastycznych Sylwii Mensfeld - laureatki Triennale Sztuki Naiwnej i Art Brut Pogranicza Polsko-Słowackiego im. Edwarda Sutora.
Konferencja pt. "Rózwój Orawy i okolic - wymiana doświadczeń na pograniczu polsko-słowackim"
2022-05-16
W dniu 13 maja 2022 r. w Orawskiej Bibliotece Publicznej w Jabłonce odbyła się konferencja pt. „Rozwój Orawy i okolic – wymiana doświadczeń na pograniczu polsko-słowackim” zorganizowana przez Związek Euroregion „Tatry”.
Konferencja pn. "Pieniny wspólna sprawa".
2022-04-22
W dniu 20 kwietnia 2022r. w siedzibie Pienińskiego Parku Narodowego w Krościenku nad Dunajcem Związek Euroregion „Tatry” zorganizował konferencję pt. „Pieniny wspólna sprawa”.