Strona główna Aktualności Nabór na stanowisko kierownika Wspólnego Sekretariatu Technicznego Programu Polska-Słowacja

2017-07-06

Uprzejmie informujemy, że do dnia 6 sierpnia 2017 r. trwa nabór na stanowisko kierownika Wspólnego Sekretariatu Technicznego Programu Współpracy Transgranicznej Polska-Słowacja (WST) z siedzibą w Krakowie.
Głównym celem Programu jest realizacja trzech istotnych wyzwań obszaru pogranicza polsko-słowackiego:
  • ochrona, wzmocnienie i rozwój głównego potencjału obszaru, tj. dziedzictwa naturalnego i kulturowego;
  • usprawnienie infrastruktury transportowej;
  • rozwój edukacji, głównie na poziomie kształcenia zawodowego, a także zwiększania możliwości uczenia się przez całe życie w celu wykorzystania zasobów obszaru.

Program finansowany jest ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego. Wszystkie dofinansowywane projekty realizowane są w partnerstwie polsko-słowackim.

WST jest odpowiedzialny za codzienne wdrażanie programu, prowadzenie działań informacyjno-promocyjnych, w tym szkoleń dla wnioskodawców i beneficjentów, a także monitorowanie realizacji projektów i monitorowanie osiągania celów Programu. WST wspiera działania polskiej Instytucji Zarządzającej, słowackiej Instytucji Krajowej oraz pełni funkcję sekretariatu Komitetu Monitorującego Programu. WST zatrudnia personel polski i słowacki.

Idealny kandydat na ww. stanowisko powinien charakteryzować się entuzjazmem, otwartością oraz interesować się pracą w międzynarodowym środowisku. Powinien posiadać umiejętność dobrej organizacji pracy, zarządzania zespołem, dobrej komunikacji, a także być zorientowanym na wysoką jakość pracy i terminowość. Wymagana jest także umiejętność identyfikacji problemów i zagrożeń oraz proponowania rozwiązań i uproszczeń w ramach międzynarodowych procedur administracyjnych związanych z zarządzaniem projektami i programami. Szczegółowe wymagania oraz charakterystyka stanowiska pracy znajduje się na stronie Centrum Projektów Europejskich, w którym zlokalizowany jest Wspólny Sekretariat Techniczny - link https://www.cpe.gov.pl/101,krakow

Aplikacje w języku angielskim, zawierające wszystkie wymagane dokumenty i oznaczone numerem referencyjnym, należy przesłać do dnia 6 sierpnia 2017 r. pocztą elektroniczną na następujące adresy: rekrutacja@cpe.gov.pl, sekretariatDWT@mr.gov.pl, peter.balun@land.gov.sk.

Zobacz inne
XXVII Forum Polskich Regionów Granicznych
2020-10-21
W dniach 1-2 październik 2020 r. w Raciborzu odbyło się XXVII Forum Polskich Regionów Granicznych.
Oferta pracy
2020-09-18
Praca biurowa w Euroregionie „Tatry” w Nowym Targu.
Obrady Rady Związku Euroregion "Tatry"
2020-09-11
W dniu 11 września 2020 r. w siedzibie Euroregionu „Tatry” odbyło się posiedzenie Rady Związku Euroregion „Tatry”.
Ostatnie pożegnanie Wendelina Habera Honorowego Prezesa Euroregionu "Tatry"
2020-09-03
W środę, 2 września 2020 r. o godz. 11.00 w Kościele parafialnym w Łapszach Niżnych pożegnaliśmy wyjątkowego człowieka , Wendelina Habera Honorowego Prezesa Euroregionu „Tatry”.